New
product image

Chiazaad, 1 kg

Artikelnummer: 39389
Inhoud: 1 kg

€ 22,67*

(€ 21,19 excl. BTW)

Korte beschrijving

De chiaplant komt oorspronkelijk uit Mexico en behoort tot het geslacht der salieplanten. De zaden van de chiaplant bevatten vijf keer zoveel calcium als melk, meer ijzer dan spinazie en meer antioxidanten dan bosbessen, waaronder fenolzuur. Deze mix van ingrediënten maakt chiazaad tot een zogenaamd superfood. Het wordt ook geacht de spijsvertering te bevorderen en u een vol gevoel te geven vanwege het hoge gehalte aan voedingsvezels, omdat ze, net als basilicum, vlooien of lijnzaad, een geleiachtige consistentie vormen in combinatie met vloeibaar of vochtig voedsel. De zaden worden met een factor negen tot tien zwaarder. Het is een "verdikkingsmiddel" en zeer geschikt als veganistisch alternatief voor eiwit of gelatine. Chiazaden worden het meest gebruikt in muesli, yoghurt of gebak. In januari 2013 heeft de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA) chiazaden geïdentificeerd als een nieuw voedselingrediënt goedgekeurd voor langdurig gebruik Gebakken producten, ontbijtgranen, Noten- en fruitmengsels mogen maximaal 10% chiazaad bevatten. EFSA raadt aan om niet meer dan 15 g onbewerkte chiazaden per dag te consumeren bij gebrek aan langetermijnstudies.

Producent / Importeur: Abgepackt von: BOS FOOD Duesseldorf Lebensmittel Großhandel GmbH, Gruenstr. 24 c, 40667 Meerbusch, Deutschland.
Inhoud: 1 kg
Chiazaden (Salvia hispanica). Ingrediënten: Chiazaden (Salvia hispanica). Let op: Volgens Novel Food VO (EG) 258/97 en 2013/50/EU mag de maximale dagelijkse portie niet groter zijn dan 15 g. Alleen voor professioneel gebruik! Koel, droog en beschermd tegen licht bewaren.

 

Kan sporen bevatten van:

Gluten

Eieren

Lupine

Melk (inclusief lactose)

Soja(bonen)

Pinda

Noten

Voedingswaarde Per 100 gram
Energiewaarde 1908 kJ/463 kcal
Vetten 33 g
   waarvan verzadigd 3.7 g
Koolhydraten 1 g
   waarvan suiker 1 g
Eiwitten 24 g
Zout 0.01 g