New
product image

basilicumzaadjes, 100 g

Artikelnummer: 22943
Inhoud: 100 g

€ 9,32*

(€ 8,71 excl. BTW)


prijs/kg: € 93,23 (€ 87,13 excl. BTW)

Korte beschrijving

Basilicumzaadjes worden in de Aziatische keuken gebruikt als verdikkingsmiddel, bijvoorbeeld in vruchtensappen, drinkyoghurts of desserts. De zaden worden meestal geweekt in water om ze verder te kunnen gebruiken. Ze hebben geen tot licht nootachtige smaak als ze gezwollen zijn. Deze eigenschappen passen bij de avant-garde of moleculaire gastronomie, die graag basilicumzaad gebruikt als smaakdrager en/of decoratie. De geweekte zaden worden in marinades gedaan, bijvoorbeeld limoensap met zout, om visgerechten met limoenkaviaar qua smaak en uiterlijk compleet te maken. Een marinade van espresso en sojasaus laat de basilicumzaadjes eruit zien als echte kaviaar. Er zijn nauwelijks grenzen aan de verbeelding voor smaakcombinaties en decoratie.

Producent / Importeur: Abgepackt von: BOS FOOD Duesseldorf Lebensmittel Großhandel GmbH, Gruenstr. 24 c, 40667 Meerbusch, Deutschland.
Inhoud: 100 g
Basilicumzaden (Basilici Sem. Tot.). Ingrediënten: Basilicumzaden (Basilici sem tot.). Koel (max. +25 °C), droog en beschermd tegen licht bewaren. Eigenschappen: Er hoeven geen voedingswaarden opgegeven te worden.

 

Kan sporen bevatten van:

Gluten

Eieren

Lupine

Melk (inclusief lactose)

Soja(bonen)

Sesamzaad

Pinda

Mosterd

Selderij

Noten

Voedingswaarde informatie niet beschikbaar